Info

Framgångar och Motgångar

”Vad är deras värsta ögonblick i karriären? Vem öppnade dörren för dem? Och vad är just deras karriärrecept?" Framgångar & Motgångar är en podd där manusförfattaren och story konsulten Johanna Ginstmark intervjuar personer från film- & tv-branschen om vad som ligger bakom deras framgångar.
RSS Feed
2020
August
April


2019
September
April
March
January


2018
December
November
October
September
January


2017
December
November
October
May
April
March
February
January


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: August, 2020

Välkomna till Framgångar och Motgångar, en podd som tar dig bakom kulisserna och under ytan på det glittrande isberget som är film- och tv-branschen.

Aug 24, 2020

Lars Lundström

I det här avsnittet möter vi manusförfattaren Lars Lundström som står bakom serier som Tusenbröder, Äkta människor och Pistvakt i ett samtal som handlar om att erövra sitt uttrycksmedel och om att möta floppar och framgångar. Men det är också ett samtal om hantverket, vikten av pilotmanuset och en önskan om en annan typ av utvecklingsprocess som innehåller större mod. Lars berättar om sin process och hur han ser på sin roll som skapare vs avsnittsförfattare. Som vanligt, ett måste-lyssna-avsnitt!

Lars tipsar om två böcker av William Goldman: The adventures in the screen trade och Which lie did I tell; more adventures in the screen trade. Böckerna hittar du där böcker finns, men här kan du se en intervju med William Goldman som Writers Guild har gjort: https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=nCs4gdt-mPY&feature=emb_title

Podden produceras av Johanna Ginstmark AB. Johanna Ginstmark arbetar som manusförfattare och manuskonsult. www.johannaginstmark.com

Jingeln är gjord och producerad av Vanja Steinholtz. Vanja är en låtskrivare och musiker från Stockholm och frontfigur i dream/rnb-trion CHANCVN. Vill du få tag på Vanja, maila henne här: vanjasteinholtz(at)gmail.com.

1